Una temporada per xiular

CELEBREM EL NÚMERO 100 DEL CERCLE DE VIENA
Traductor/traductora: 
Marc Donat
Col·lecció: 
Número de la col·lecció: 
0100
Nombre d'edició: 
1a
Data de publicació: 
juny del 2023
ISBN: 
9788419474049
Format: 
14,3 x 21,5 cm
Pàgines: 
400
Enquadernació: 
Rústica cosida amb solapes
PVP: 
27.00 €

«No cuina, però tampoc mossega.»

Aquestes paraules encapçalaven l’anunci amb què la Rose Llewellyn, una vídua de «bons costums i disposició excepcional», s’oferia la tardor de 1909 com a minyona. Inevitablement, la frase va cridar l’atenció de l’Oliver Milliron, un granger vidu amb tres fills i poca traça per a les feines de la llar, que no va dubtar ni un segon a contractar-la perquè posés una mica d’ordre a casa seva, a Marias Coulee, en un racó aïllat de Montana.

Va ser així com la Rose i el seu germà Morris, tot un dandi sempre impecable, van arribar a aquest poble de grangers. Per acabar-ho d’arrodonir, per aquelles dates la mestra de l’escola va decidir escapar-se amb un predicador itinerant i en Morris es va veure obligat a substituir-la, perquè de fet era l’únic del poble que podia fer-ho.

Sigui com sigui, els seus enginyosos mètodes d’ensenyament marcarien per sempre els joves alumnes d’aquesta escola rural, i ni ells ni la família Milliron ni el poble de Marias Coulee tornarien a ser com eren abans de l’arribada de la Rose i en Morris.

Ivan Doig és un dels darrers cronistes de l’Amèrica rural, i Una temporada per xiular —un relat tan divertit com emocionant fins ara inèdit en català— és una de les seves millors novel·les.