Tomàquets verds fregits

Traductor/traductora: 
Marc Donat
Col·lecció: 
Número de la col·lecció: 
0089
Nombre d'edició: 
1a
Data de publicació: 
setembre del 2021
ISBN: 
978-84-18908-14-9
Format: 
14,5 x 21,5 cm
Pàgines: 
432
Enquadernació: 
Rústica cosida amb solapes
PVP: 
26.00 €

Un clàssic sobre l’amistat entre dues dones que als anys vint van haver de fer front a un marit maltractador, i sobre com, seixanta anys després, el passat pot transformar el futur.

L’Evelyn Couch és una dona de mitjana edat i de classe mitjana que no sap ben bé què fer de la seva vida. Cada setmana acompanya dòcilment el seu marit a la residència de gent gran on viu la mare d’ell, que no la vol ni veure. En una d’aquestes visites coneix una velleta anomenada Ninny, que també s’està a la mateixa residència i que alleuja les esperes de l’Evelyn explicant-li històries de la seva joventut, als anys vint, quan vivia a Whistle Stop, un poblet d’Alabama, amb la meravellosa família Threadgoode, que la van adoptar. Però la majoria dels seus records giren a l’entorn de dues dones, la seva germanastra Idgie, atrevida i esbojarrada, i la seva amiga Ruth, les quals regentaven un petit cafè a l’estació del ferrocarril de Whistle Stop, en què s’oferia carn a la brasa acompanyada dels tomàquets verds fregits que les van fer famoses a tota la comarca.

Notes de premsa

Article d'Helena Batlle a la Revista Mirall, 23 de juny de 2022https://revistamirall.com/2022/06/23/les-estones-amb-lavia/