Quan canta la Sibil·la

Col·lecció: 
Número de la col·lecció: 
16
Nombre d'edició: 
1a
Data de publicació: 
novembre del 2021
ISBN: 
978-84-18908-15-6
Format: 
15,3 x 23,3
Pàgines: 
200
Enquadernació: 
Rústica cosida amb solapes
PVP: 
20.00 €

El primer llibre global sobre aquesta interpretació musical que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat des del 2010

El Cant de la Sibil·la escenifica uns versos que parlen dels senyals del Judici Final i l’adveniment de Crist, posats en boca d’una sibil·la o endevinadora. Després de més de 1.000 anys d’existència, el personatge i la composició bé mereixen un llibre, amè, bonic i entenedor, que n’expliqui els aspectes històrics, mitològics, iconogràfics i musicològics.

Els autors han explorat les arrels mítiques i històriques de les sibil·les. Convivim amb elles des de fa vint-i-set segles i és bo saber com es diuen, quantes són, quina evolució han tingut al llarg dels temps, com s’han representat en les Belles Arts i la realitat de la seva pràctica profètica. El lector també hi trobarà un estudi musicològic d’aquesta tonada medieval que s’interpreta en alguns temples, des de fa més de deu segles, abans de la missa de la Nit de Nadal. Un cant que ve de les entranyes del sentiment, de les pors i de les esperances del poble fidel.

Notes de premsa

Revista Musical Catalana, article de Albert Ferrer, 22 de desembre de 2021: http://www.revistamusical.cat/critica/quan-canta-la-sibilla-una-perspect...

Article a La Fura de Teresa Costa-Gramunt, 22 de desembre de 2021: https://lafurapenedes.cat/el-cant-de-la-sibilla/