Paradisos suportables

Cases d'escriptors a Mallorca
Col·lecció: 
Número de la col·lecció: 
995
Nombre d'edició: 
1a
Data de publicació: 
març del 2023
ISBN: 
978-84-19474-07-0
Format: 
17 x 19,5 cm
Pàgines: 
136
Enquadernació: 
Rústica amb solapes
PVP: 
20.00 €

Un recorregut per les cases d’alguns escriptors que van trobar a Mallorca el seu lloc per viure i escriure. 
«Si pots suportar-lo, Mallorca és el paradís»: va ser amb aquesta frase que la poeta nord-americana Gertrude Stein va convèncer Robert Graves perquè triés viure a Mallorca quan, després de la Primera Guerra Mundial, buscava un lloc de retir. Paradisos suportables és un recorregut personal i literari, entre la crònica i la biografia d’autor, per les cases d’alguns dels principals escriptors que han trobat a Mallorca el seu lloc per viure i escriure. De Geroge Sand a Antònia Vicens, passant per altres autors clàssics com Joan Alcover, Llorenç Villalonga, Maria-Antònia Salvà, Robert Graves i Blai Bonet, Paradisos suportables vol confrontar obra i vida, paisatge i creació, i fer-ho des de l’espai de la intimitat, dels papers privats, de la comprensió dels projectes vitals i artístics dels escriptors en els llocs que un dia van habitar.

Aquest llibre ha estat editat amb la col·laboració de:

NOTES DE PREMSA: 

Última Hora «Si Mallorca es un paraíso lo es por la calidad y diversidad de su literatura»: https://www.ultimahora.es/noticias/cultura/2023/03/22/1903983/sebastia-portell-ahora-mismo-mallorca-paraiso-por-calidad-diversidad-literatura.html?utm_source=twitter&utm_medium=web.

Ara Balears «Què ens diuen d'ells les cases dels escriptors?»: https://www.arabalears.cat/cultura/diuen-d-cases-dels-escriptors_130_466....

Ressenya al Diari Gran del Sobiranisme: https://diarigran.cat/2023/03/29/paradisos-suportables/.

Ressenya de Teresa Costa-Gramunt a Eixdiari: https://www.eixdiari.cat/opinio/doc/106491/cases-descriptors-a-mallorca.html.

Marina Porras «reivindica les cases d'escriptors» a Catalunya Ràdio (13:25): https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/el-suplement/marina-porras-reivindica-les-cases-descriptors/audio/1175729/.

Recomanació de Ramona Pérez Santiago al seu blog Amb èmfasi:http://ambemfasi.blogspot.com/2023/09/llibre.html.

Reportatge de Sebastià Bennasar a VilaWeb: https://www.vilaweb.cat/noticies/paradisos-suportables-o-com-integrar-mallorca-a-la-literatura/.