La Catalunya dels artistes

20 paisatges que van inspirar 20 artistes
Col·lecció: 
Número de la col·lecció: 
992
Nombre d'edició: 
1a
Data de publicació: 
novembre del 2022
ISBN: 
978-84-18908-75-0
Format: 
17 x 19,5 cm
Pàgines: 
144
Enquadernació: 
Rústica cosida amb solapes
PVP: 
17.00 €

Una invitació a conèixer els paisatges que van inspirar 20 artistes cèlebres que van viure a Catalunya

Els records d’Agramunt que van inspirar Guinovart, les façanes de l’Eixample barceloní que van marcar l’obra de la pintora Núria Llimona; el Mont-roig del Camp que va enamorar Miró; la llum especial de Tossa de Mar que tan bé va retratar Benet, els colors de Cotlliure que van meravellar Matisse...

Els periodistes Jordi Bes Lozano i Aure Farran Llorca ens porten de ruta per una vintena de paisatges catalans que van inspirar i modelar les creacions de grans artistes de la pintura, l’arquitectura o l’escultura, incloent-hi noms que mereixen més ressò, com ara Olga Sacharoff, Lluïsa Vidal, Emília Xargay o Núria Llimona. El recorregut també és una finestra oberta per endinsar-se en vessants poc coneguts de la vida dels protagonistes del llibre i una crida a fer nous passos que permetin posar a l’abast de tothom el gaudi d’obres d’art que sovint encara resten en magatzems o en col·leccions privades.

Una ruta que serveix per posar una nova mirada sobre territoris coneguts i, alhora, reivindicar una obra artística no sempre prou coneguda.

NOTES DE PREMSA:

Els millors llibres de viatges per regalar amb estil - Tendencias Hoy: https://www.economiadigital.es/tendenciashoy/viajeros/libros-viaje-navidad.html.

Diari de Tarragona «El paisaje, un mirador artístico»: https://www.diaridetarragona.com/cultura/el-paisaje-un-mirador-artistico....