El patrimoni Unesco a Catalunya

Tradicions i espais únics i irrepetibles
Col·lecció: 
Número de la col·lecció: 
9999
Nombre d'edició: 
1a
Data de publicació: 
maig del 2024
ISBN: 
9788419474520
Format: 
17 x 19,5 cm
Pàgines: 
232
Enquadernació: 
Rústica amb solapes
PVP: 
21.00 €

Una invitació a conèixer les tradicions i els paisatges catalans que han rebut el reconeixement de patrimoni cultural de la humanitat per part de la Unesco

L’any 1972 es va signar la Convenció per a la protecció del patrimoni mundial cultural i natural, que estableix que determinats indrets de la Terra, que tenen un «valor universal excepcional», pertanyen al patrimoni comú de la humanitat. Parlem de patrimoni natural i monumental, però també de patrimoni cultural «viu».
A Catalunya tenim la sort de tenir una quarantena d’elements considerats patrimoni cultural de la humanitat per part de la Unesco, una mostra més de la gran riquesa del nostre país, fruit de la nostra història i les nostres tradicions: des de l’art rupestre fins a l’arquitectura gaudiniana i des de la Patum de Berga fins als castellers. Repartits per tot el territori, aquests elements són una mostra de l’excepcional riquesa cultural del país i del compromís amb la seva conservació i protecció. Perquè no ens podem permetre perdre ni un bri de tot aquest patrimoni que ens parla del nostre passat, de les nostres arrels i de la nostra manera de ser, d’un patrimoni que explica com som i d’on venim.
Amb aquest llibre fareu un viatge màgic per tot el patrimoni Unesco que tenim a Catalunya. Un recorregut enriquidor per paisatges i tradicions que estan lligats a la nostra memòria per la seva qualitat excepcional i la seva aportació al llegat de la cultura mundial.