Desconeguts en un tren

Traductor/traductora: 
Jordi Martín Lloret
Col·lecció: 
Número de la col·lecció: 
0093
Nombre d'edició: 
1a
Data de publicació: 
juny del 2022
ISBN: 
978-84-18908-48-4
Format: 
14,5 x 21,5 cm
Pàgines: 
392
Enquadernació: 
Rústica cosida
PVP: 
26.00 €

La novel·la més inquietant de Patricia Highsmith. La història que va captivar Hitchcock

En Bruno, un jove ociós i consentit que es dedica a les festes, els còctels i el golf, coincideix al tren amb en Guy, un arquitecte prometedor. Com que el trajecte és llarg, fan conversa per matar l’estona; de primer, parlen de coses intranscendents, però de mica en mica en Bruno insisteix perquè l’altre li doni detalls sobre la seva vida personal, fins que descobreix el seu únic punt feble: la seva dona, que li ha de signar els papers del divorci i que, segons com, es podria convertir en un greu obstacle en la seva carrera ascendent.

Tot d’una, en Bruno li proposa un pacte hipotèticament infal·lible: ell podria matar la dona d’en Guy i, al seu torn, en Guy s’encarregaria d’eliminar el pare d’ell, que pretén deixar-lo sense diners. Sembla un pla perfecte, perquè cap d’ells no té un mòbil per matar aquella persona. Sense ni pensar-s’ho, en Guy rebutja aquest pla tan absurd i se n’oblida tan bon punt baixa del tren... fins que apareix als diaris la notícia que la seva dona ha aparegut morta en circumstàncies estranyes.

Notes de premsa

Article a Vilaweb de Sebastià Bennasar, 17 de juliol de 2022: https://www.vilaweb.cat/noticies/els-classics-de-la-novella-negra-es-reediten-a-lestiu/