Cims Borrascosos

Traductor/traductora: 
Ferran Ràfols i Gesa
Col·lecció: 
Número de la col·lecció: 
009
Nombre d'edició: 
1a
Data de publicació: 
novembre del 2022
ISBN: 
978-84-18908-86-6
Format: 
15 x 23 cm
Pàgines: 
408
Enquadernació: 
Tapa dura folrada
PVP: 
24.00 €

Cims borrascosos és la història de l’esclat volcànic i irrefrenable d’una passió tempestuosa

Quan el senyor Loockwod arriba a Cims Borrascosos per par-lar amb el propietari de la finca, el senyor Heathcliff, el qual li ha llogat durant una temporada una altra propietat seva, la majordoma, al servei de la família de fa anys, li explica la història d’aquestes cases i de les famílies que hi vivien.

A la mansió de Cims Borrascosos, hi vivia abans el senyor Earnshaw amb dos fills: en Hindley i la Catherine. Després d’un viatge, el pare va tornar a la finca amb un nen orfe que havia trobat pels carrers de Liverpool, que van anomenar Heathcliff i que, d’aleshores endavant, havia de ser tractat com un membre més de la família. La Catherine i en Heath-cliff, salvatges i feréstecs, van esdevenir inseparables, i es passaven els dies corrent pels erms amb el vent a la cara.

En morir el pare, en Hindley va heretar la mansió i va relegar en Heathcliff a la posició de servent, per la qual cosa, a banda de les humiliacions constants rebudes per part d’en Hindley, en Heathcliff es va anar convertint en un jove cada vegada més violent i tràgic.

Amb la intenció que la seva germana faci un bon matrimoni, en Hindley encoratja la Catherine a relacionar-se amb els seus elegants veïns, l’Edgar i la Isabella Linton, però ella no pot evitar sentir-se íntimament lligada a en Heathchliff, per bé que també se sent afalagada per les atencions del distingit Linton, un jove amable i bonhomiós. 

NOTES DE PREMSA

Marina Porras parla del llibre al programa Els experts de Catalunya Ràdio: https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/el-suplement/marina-porras-reivindica-la-venjanca/audio/1159076/.

«Els temptadors abismes i turbulències de 'Cims borrascosos'» a l'Ara.cat: https://llegim.ara.cat/critiques-literaries/temptadors-abismes-turbulencies-cims-borrascosos-emily-bronte-literatura-anglesa-romanticisme_1_4662040.html.