Althaia

Col·lecció: 
Número de la col·lecció: 
84
Nombre d'edició: 
1a
Data de publicació: 
maig del 2022
ISBN: 
978-84-18908-35-4
Format: 
14,3 x 21,5 cm
Pàgines: 
136
Enquadernació: 
Rústica cosida amb solapes
PVP: 
16.00 €

XLI Premi de Narrativa Curta «25 d’abril» Vila de Benissa 2021

Els protagonistes d’aquesta nouvelle són una dona i un home obsedits per la recerca de la bellesa, l’excel·lència literària i la sublimació de l’estètica, per l’amor a l’art i l’art de l’amor. En aquesta història, un escultor empedreït i una escriptora incipient —intèrpret també de música— conflueixen per atzar a Altea, on l’art i la bohème són el pa de cada dia.
Embolcallats per un ambient propici, començaran un joc de seduccions en què tots dos quedaran enviscats: en la carn que s’esculpeix pacientment amb el cisell a la mà i els mots  que s’escriuen sobre el llenç del poema. Una història en què la fin’amor i la folla amor ausiasmarquianes, l’amor educat  i la passió desbocada d’Estellés esdevenen la consigna i alhora un fat irreversible.
Una història bella i tràgica alhora, com la llegenda d’Althaia, l’heroïna grega, o la del déu Apol·lo i la nimfa Dafne, immortalitzada en la famosa escultura de Bernini, al·legoria de la relació única, extraordinària, irrepetible, entre els protagonistes.

Notes de premsa

Article de Teresa Costa-Gramunt a Eix Diari, 14 de juny de 2022: https://www.eixdiari.cat/opinio/doc/101197/lamor-o-la-recerca-de-la-bell...