Una vida al caire de l'holocaust

Diàlegs amb un supervivent
Col·lecció: 
Número de la col·lecció: 
27
Nombre d'edició: 
1a
Data de publicació: 
Març 2013
ISBN: 
978-84-8330-724-3
Format: 
15,5 x 23,5 cm
Pàgines: 
128
Enquadernació: 
Rústica amb solapes
PVP: 
16.00 €

Jaime Vándor va néixer a Viena el 26 de febrer del 1933, un dia abans de l’incendi del Reichstag alemany. Com a conseqüència de l’annexió d’Àustria pel Tercer Reich, tota la família , d’origen jueu, va haver de fugir a Hongria i, el 1940, veient que la situació cada vegada es complicava més, el seu pare va emigrar a Espanya amb l’esperança de poder reunir-se allà més endavant amb la seva dona i els seus dos fills. El tancament de fronteres, però, ho va impedir i ells tres van haver de quedar-se a Hongria, confinats a l’anomenat «gueto internacional» de Budapest.

JAIME VÁNDOR (Viena, 1933), filòleg, musicòleg i poeta, ha exercit al llarg de 45 anys de professor a la Universitat de Barcelona. Ha participat en nombrosos congressos internacionals i ha fet conferències a Europa i a Israel sobre temes d’història i cultura judaiques. Té diverses obres publicades.
JAUME CASTRO (Barcelona, 1964) és doctor en Química per la UB. Ha estat l’impulsor i el coordinador de diverses iniciatives per promoure la solidaritat, el diàleg entre les cultures i religions, i la cultura de la pau. Des del 1989, és el responsable de la Comunitat de Sant’Egidio a Barcelona.