Nord i sud

Traductor/traductora: 
Alba Barat Vilà
Col·lecció: 
Número de la col·lecció: 
11
Nombre d'edició: 
1a
Data de publicació: 
març del 2023
ISBN: 
978-84-18908-97-2
Format: 
15 x 23 cm
Pàgines: 
608
Enquadernació: 
Tapa dura folrada
PVP: 
26.95 €

Un dels grans clàssics de la literatura victoriana, fins ara inèdit en català: una tendra història d'amor enmig dels conflictes de l'arrencada de la Revolució Industrial

A causa dels dubtes de fe del pare, que exerceix de vicari, la família de la jove Margaret Hale es veu obligada a abandonar el poblet on va néixer, a la idíl·lica Anglaterra rural, per anar a la ciutat de Milton, al cor de la Revolució Industrial. El contrast entre el món amable de la seva infantesa i la duresa de la vida al nord industrialitzat no pot ser més intens. Allà, la Margaret entra en contacte amb un nou ordre social, dominat pel conflicte entre els patrons de les fàbriques i els treballadors del tèxtil, que viuen i moren en unes condicions indignes.

Un cop s’hi ha instal·lat, el senyor Thorton, un jove empresari de la ciutat, però poc format acadèmicament, demana al reverend Hale que li faci classes particulars, i així coneix la seva filla, que desaprova la seva actitud davant la vaga dels seus treballadors i les seves maneres rudes i poc elegants. Tot i ser conscient del seu menyspreu, en Thorton no pot evitar sentir-s’hi atret.

Publicada per lliuraments setmanals entre el setembre de 1854 i el gener de 1855, a la revista Household Words, dirigida per Charles Dickens, Nord i sud ens presenta un món industrialitzat en què el respecte pels valors humans és possible i presenta als lectors del seu temps la imatge d’un patró preocupat pel benestar d’aquells que són la força que permet la creació de riquesa.

Un dels grans clàssics de la literatura victoriana, fins ara inèdit en català: una tendra història d’amor enmig dels conflictes de l’arrencada de la Revolució Industrial.

NOTES DE PREMSA

Bloc La serp blanca «Dues novel·les d'Elizabeth Gaskell», d'Enric Iborra: https://laserpblanca.blogspot.com/2023/05/dues-novelles-delizabeth-gaskell.html.

Recomanació de Ramona Pérez Santiago al seu blog Amb èmfasi: https://ambemfasi.blogspot.com/2023/10/llibre_12.html.