Manuel Carrasco i Formiguera

Pensament i acció. Per una Catalunya lliure i socialment justa
Col·lecció: 
Número de la col·lecció: 
20
Nombre d'edició: 
2a
Data de publicació: 
novembre de 2022
ISBN: 
978-84-18908-81-1
Format: 
13,3 x 23,3 cm
Pàgines: 
928
Enquadernació: 
Rústica amb solapes
PVP: 
26.00 €

La biografia d’un dels polítics que ha deixat una empremta més profunda al nostre país, i que fou afusellat a mans dels franquistes durant la Guerra Civil

És una figura cabdal per entendre la història passada i present del catalanisme, i un dels polítics que ha deixat una empremta més profunda en la història del nostre país durant la primera meitat del segle XX.

A través del seu ideari —cristià, catalanista, antimonàrquic radical...—, i també de la seva obra de govern —tant a la Generalitat de Catalunya com a l’Ajuntament de Barcelona, però també en entitats d’àmbit més reduït—, l’historiador Lluís Duran ens descobreix la biografia i el llegat polític d’un home que va consagrar la seva vida a defensar Catalunya, la democràcia i la República, encara que això li comportés represàlies durant la dictadura de Primo de Rivera i, en plena Guerra Civil, un judici sumaríssim que el condemnà a l’afusellament per les tropes franquistes.

Seguint la seva trajectòria política —de la Joventut Nacionalista a Acció Catalana - Partit Catalanista Republicà, passant per l’impuls a Unió Democràtica de Catalunya—, ens acostem a un home que ha deixat un llegat inigualable.

NOTES DE PREMSA:

Article de Francesc Canosa a l'Ara.cat: https://www.ara.cat/opinio/terminator-carrasco-i-formiguera-francesc-canosa_129_4546381.html.

Ressenya publicada a El Punt Avui, de Pere Bosch i Cuenca: http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2226339-la-via-de-carrasco-i-formiguera.html.

Lluís Duran ens presenta l'assaig Manuel Carrasco i Formiguera al 324: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/mes-324/lluis-duran-ens-presenta-lassaig-manuel-carrasco-i-formiguera-pensament-i-accio-per-una-catalunya-lliure-i-socialment-justa/video/6198069/.

Ressenya de Víctor Rodríguez a Catalunya Religió: https://www.catalunyareligio.cat/ca/lluis-duran-fa-parlar-carrasco-formi....

Entrevista a Lluís Duran a VilaWeb: https://www.vilaweb.cat/noticies/lluis-duran-no-interessar-nos-per-la-vi....

El Nacional.cat: https://www.elnacional.cat/ca/opinio/meu-heroi-manuel-carrasco-formiguer...