La penúltima paraula

Memòries per a una Església renovada
Col·lecció: 
Número de la col·lecció: 
996
Nombre d'edició: 
1a
Data de publicació: 
juny del 2023
ISBN: 
978-84-19474-18-6
Format: 
16 x 24 cm
Pàgines: 
280
Enquadernació: 
Rústica amb solapes
PVP: 
23.00 €

Memòries per a una Església renovada

Vivim una època marcada per una forta tendència al restauracionisme, a tornar a temps que poden semblar millors, que intenten deixar enrere seixanta anys de fatigues, d’iniciatives, de descristianització imparable, d’afebliment de l’Església... Avui en dia, hi ha qui vol construir una Església tancada, com un castell.

En aquestes memòries, el doctor Antoni Matabosch i Soler repassa la seva dilatada trajectòria dins l’Església —la seva educació, els diferents moviments eclesiàstics, el seu compromís social i nacional, l’ecumenisme, les relacions interreligioses...— perquè les generacions més joves de capellans i diaques, de laics i laiques, tinguin una perspectiva històrica que els serveixi per continuar, i millorar, la difícil tasca que van emprendre les generacions anteriors de capellans per renovar l’Església.

NOTES DE PREMSA:

Article de Carles Duarte al Regió 7: https://www.regio7.cat/opinio/2023/06/07/penultima-paraula-88373238.html.

Entrevista de Ràdio Estel a l'autor: https://www.radioestel.cat/app/uploads/2023/06/2023_06_13_ANTONI_MATABOSCH_LA_PENULTIMA_PARAULA_RADIOESTEL.mp3.

Entrevista de Glòria Barrete a l'autor al Catalunya Religió: https://www.catalunyareligio.cat/ca/antoni-matabosch-memories-parlo-tota....

L'Església Arxidiocesana de Barcelona també se'n fa ressò: https://esglesia.barcelona/documents/full-dominical-de-l11-de-juny-de-2023/.

“L’Església és com una tortuga que, quan veu un perill, s’amaga sota una closca robusta”: https://www.agenciaflama.cat/els-nous-capellans-han-dimmergir-se-en-el/.