Estudi en escarlata i El signe dels quatre

Novel·les de Sherlock Holmes, I
Col·lecció: 
Número de la col·lecció: 
101
Nombre d'edició: 
1a
Data de publicació: 
octubre del 2023
ISBN: 
9788419474087
Format: 
14,3 x 21,5 cm
Pàgines: 
376
Enquadernació: 
rústica amb solapes i guardes
PVP: 
24.00 €

Les novel·les en què Sherlock Holmes i John Watson apareixen per primera vegada

Aquest volum aplega les dues primeres novel·les sobre el famós detectiu Sherlock Holmes: Estudi en escarlata (1887) i El signe dels quatre (1890). I com en la majoria de narracions protagonitzades per Holmes, és el doctor Watson, el seu company inseparable, qui narra la història.

En la primera, Estudi en escarlata, el doctor Watson, un metge militar que es veu obligat a retirar-se a causa d’una ferida, arriba a Londres buscant un pis que no li resulti massa car i al cap de poc es troba compartint apartament a Baker Street amb un tal Sherlock Holmes que exerceix de detectiu i que és cèlebre per les seves excentricitats. Així, Holmes i Watson acaben ficats en un cas misteriós que, tot i que a primera vista sembla un assassinat atzarós, a ulls el detectiu té tots els components de ser una venjança que s’ha preparat curosament: unes misterioses lletres escrites amb sang a la paret i l’estranya relació amb una secta mormona no fan altra cosa que confirmar-ho.

En la segona novel·la, El signe dels quatre, el detectiu Sherlock Holmes ha de resoldre una intriga que té el seu origen en l’Índia colonial. Mary Morstan, una jove atractiva de qui Watson queda totalment enamorat, demana l’ajuda del cèlebre detectiu per descobrir qui hi ha darrere de les valuoses perles que ha anat rebent d’una en una i de forma anònima cada any d’ençà la desaparició del seu pare, un capità de l’exèrcit de l’Índia de qui es va perdre la pista deu anys enrere en circumstàncies misterioses.