Antoni Gelonch
(Lleida, 1956). Va fer estudis de Dret i de Farmàcia a la Universitat de Barcelona, i també a les universitats de Grenoble i de Harvard. Ha treballat a l’Administració pública i en empreses multinacionals.
Apassionat de l’art, és director de la Col·lecció Gelonch Viladegut, especialitzada en gravats i llibres d'art, una de les més rellevants d'Europa, que el 2020 va dipositar al Museu de Lleida. Així mateix, és president dels Cercles del MUHBA, del Museu Frederic Marès de Barcelona i de la Fundació Horitzons 2050, que vetlla per l'impuls patrimonial de Lleida. Col·laborador habitual de la premsa escrita, i d'emissions de televisió i ràdio. El 2023 va rebre la Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.
Amb l'interès sempre present d'explicar la històra de Lleida des de diferents vessants, ha escrit obres com Quan érem lleidatans, La història de Lleida explicada a la canalla i Llegendes i tradicions de Lleida explicades a la canalla. Així mateix, ha publicat Luter, Mirar Rembrandt, Napoleó, la Revolució i els catalans; Camus vs. Sartre, i la sèrie 100 dones: 100 inspiracions creatives, 100 dones catalanes, 100 pioneres catalanes i 100 investigadores catalanes, totes publicades a Viena Edicions.